אודותי

נעים מאוד - אני ד"ר ענבל שמיר :)
אני נשואה לרביב ואמא לשלושה – רומי, אמה וטום. מאז 2024 אני מתגוררת ועובדת בניו ג'רזי, ארה"ב, וממשיכה ללוות הורים ותינוקות מרחוק באמצעות מפגשי אונליין והדרכות מקצועיות.
אני בעלת דוקטורט (Ph.D) בהתפתחות הילד מאוניברסיטת בר אילן, מוסמכת לאבחון וטיפול התפתחותי לתינוקות ופעוטות (שיטת ורדי ושיטת שלהב - Child'Space). התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה והשני בהתפתחות הילד – את שניהם סיימתי בהצטיינות. את הדוקטורט השלמתי במסגרת תוכנית מלגאי נשיא לדוקטורנטים מצטיינים.
ב-21 השנים האחרונות (מאז שנת 2004) אני עוסקת באבחון, טיפול וליווי הורים לתינוקות עם עיכוב או קושי התפתחותי. אני מסייעת להורים להתמודד עם אתגרים כמו עיכוב בשלבי ההתפתחות (משכיבה על הבטן, התהפכות וזחילה עד הליכה וקואורדינציה כללית), כמו גם קשיים נפוצים אחרים, כגון נטיה צווארית (טורטיקוליס או העדפת צד), היפוטוניה, גמישות יתר ועוד.
בנוסף, יש לי ניסיון של 7 שנים כמרצה באקדמיה בנושאי התפתחות הילד, וכן בהעברת הדרכות מקצועיות, השתלמויות והרצאות בנושאי התפתחות מוטורית בגיל הרך - להורים, לצוותים חינוכיים ולאנשי מקצוע.
כיום אני בעלים של מרכז להתפתחות הילד בארה"ב - Primes Pediatric Therapy Center, מרכז המתמחה באבחון וטיפול בתחומי ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, תזונה, סדנאות והעשרות במגוון נושאים הקשורים להתפתחות הילד – להורים לילדים מלידה ועד גיל 6. כל אלה נוספים למענה בנושאים של התפתחות סנסומוטורית מוקדמת, שניתנים על ידי באופן אישי, במסגרת המרכז. לאתר האינטרנט של Primes לחצו כאן!
להורים לקטנטנים מישראל, אני ממשיכה להציע מפגשי אונליין פרטניים והדרכות מקצועיות (ובינרים), בהם אני מספקת כלים מותאמים אישית וליווי שלב אחר שלב – כדי לעזור לתינוקות ופעוטות להתקדם בדרך מותאמת, רגישה ובטוחה.
.png)
בספר "סליל החיים", שהייתי שותפה לכתיבה שלו, ניתן לקרוא בהרחבה על גישת העבודה שלי, על רעיונות בהתפתחות המוטורית בתחילת החיים, והקשרם לעולם הטיפולי. החלק אחרון של המסמך כולל מסגרת התייחסות פרקטית, כללי-אצבע אם תרצו, לעבודה גופנית עם תינוקות ופעוטות. קישור לעותק הדיגיטלי של הפרק "נפלאות התבונה הגופנית" ניתן למצוא כאן.
מחפשים מקום לשאול, לשתף, לקבל תשובות ולחזק את הביטחון ההורי שלכם?
מוזמנים להצטרף לקהילת בייבי מאסטר בפייסבוק – קבוצה חמה, מקצועית ותומכת, שמיועדת להורים בדיוק כמוכם.
נדבר שם על התפתחות, תנועה, אתגרים יומיומיים וכל מה שמעסיק הורים לתינוקות ופעוטות – בגובה העיניים ובלי שיפוטיות.
הצטרפו אלינו ותרגישו בבית!
על גישת העבודה שלי
התפקיד ההורי הראשון שלנו הוא להגן על התינוק, לנחם אותו כשקשה לו ולעזור לו בזמן מצוקה. תינוק בוכה צריך אמא. צריך אבא.
צריך מישהו קרוב להתנחם בזרועותיו ולהרגע, להחזיר לעצמו את הביטחון ולצאת שוב לדרך.
רגיעה וקשב בזמן הטיפול מאפשרים לתינוק להתפנות מנטלית ללמידה ולעבד את המידע החדש שהגוף נחשף אליו במהלך התרגול. בהקשר זה חשוב להבין שבזמן תרגול תנועה עם תינוק, מופעלים מנגנוני למידה שמסייעים לו לחזור על התנועה הרצויה, הנלמדת, גם בהמשך. למידה כזו דורשת מהתינוק קשב, שאינו מתאפשר לו כאשר הוא חש מצוקה ו"עסוק בבכי".
לכן, תרגול עם תינוק בוכה הוא מהלך מיותר, חסר רגישות ומן הסתם לא אפקטיבי!
כמי שמודעת לקשר שבין תנועה לתפקודי מוח (ואף חוקרת אותו), אני פועלת לטיפוח ושכלול יכולת התנועה בגיל הרך, מתוך עידוד, תמיכה והכוונה. טיפול מקצועי, לפיכך, חייב להיות גם קשוב לתינוק ולתחושותיו. טיפול כזה כרוך לעתים במאמץ אך בוודאי לא בבכי, טיפול כזה יודע להפעיל מנגנוני למידה ולא מנסה 'לאלף' את התינוק... והוא, למעשה, הדרך היעילה והקצרה ביותר להשיג שיפור מוטורי בשנים הראשונות לחיים.