top of page
sleeping_baby.jpg

שינה בגיל הינקות

נתון מדהים שכדאי להכיר - כל יום בחייו של תינוק מניב קשרים מוחיים (בין נוירונים) כמו מס' שנות לימוד!!!  לא ברור אם העובדה הזו מעידה לרעה על מערכת החינוך, או מעידה לטובה על היכולות האדירות של הקטנטנים שלנו (אני, בכל אופן, מעדיפה את האפשרות השניה 😊).

דפוסי השינה של התינוק עוברים שינוי הדרגתי במהלך השנתיים הראשונות. 

בנוסף, התינוקות שלנו שונים זה מזה: גם בדפוסי השינה, וגם במספר שעות השינה שכל תינוק דורש. הבדלים אלו נובעים בין היתר מהטמפרמנט המולד של התינוק, בתנאי הסביבה, וכן באופני ההרדמות והשינה שאותם מעודדים ההורים.

למרות ההבדלים הצפויים בין התינוקות, מקובל להתייחס לטווחים תקינים של מספר שעות שינה, דפוסי שינה, ואלמנטים אחרים הקשורים לשינה של תינוקות בגילים שונים.

כמה שעות תינוק אמור לישון?

התינוקי כמעט ולא ישן? או אולי ישן יותר מדי??

כולנו מכירים את הימים האלה (בעיקר אם אנחנו הורים לתינוקות) שבהם אנחנו קמים "הפוכים" לגמרי, אחרי לילה נטול שינה. הכל הולך עקום, אנחנו עצבניים וחסרי סבלנות, מתקשים לשמור על קשב או ללמוד.

לקטנטנים שלנו - השינה היא קריטית אפילו יותר! תינוק שלא ישן מספיק לא רק שיראה חוסר שקט בולט, אלא גם יתקשה לארגן את הכמות האדירה של המידע שהוא סופג במהלך שעות הערות. מיותר לציין, שאם חוסר השינה עקבי מתמשך, אותו תינוק גם יפגוש הורה סחוט ומותש שמתקשה בעצמו למלא מצברים ולתת מעצמו את כל מה שיש לו.

 

אז נכון... התינוקות שלנו שונים אחד מהשני. למרות זאת, ישנו טווח שעות שינה שנהוג להתייחס אליו, כדי לדעת שהתינוקי מקבל את מינימום השעות שנדרשות לו להתפתחות ותפקוד תקינים.

 

לפניכם הטווח התקין (עפ"י המלצות איגוד רופאי הילדים בישראל) שמתאר את מספר שעות השינה הכולל לאורך כל היממה, ומחולק לפי קבוצות גיל:

 

*** גיל 0-3 חודשים ***

טווח מומלץ – 14-17 שעות שינה

טווח תקין – 11-13 שעות שינה

בכל מקרה – לא פחות מ- 11 שעות שינה, ולא יותר מ- 19 שעות שינה ביממה.

 

*** גיל 4-11 חודשים ***

טווח מומלץ – 12-15 שעות שינה

טווח תקין – 10-11 שעות שינה

בכל מקרה – לא פחות מ- 10 שעות שינה, ולא יותר מ- 18 שעות שינה ביממה

 

*** גיל 12-24 חודשים ***

טווח מומלץ – 11-14 שעות שינה

טווח תקין – 9-10 שעות שינה

בכל מקרה – לא פחות מ- 9 שעות שינה, ולא יותר מ- 16 שעות שינה ביממה

 

אני מזמינה אתכם לבדוק איפה הקטנטנים שלכם ממוקמים על הטווח ולפנות לבירור אצל רופא הילדים שלכם, אם ישנה חריגה עקבית (למעלה או למטה) במספר שעות השינה.

 

bottom of page